IMG_9844 (002)
2022-05-13 13_36_42-300b1f73-68c2-4680-bc7e-2aae90b31e18 (002).JPG ‎- Photos

Inhoud opleiding

Het werken met bloedzuigers is op dit moment een grote hype in Nederland. Daar waar het nu aangeboden wordt als een quickfix cursus willen wij met deze 1 jarige opleiding het verschil maken.

Hirudo therapie is een aanvullende therapie die het immuunsysteem kan ondersteunen als je ook kijkt naar het totaal plaatje van een paard.

Daarnaast kan het een extra ondersteunde therapie zijn bij bijvoorbeeld je manuele behandelingen. Het symptomatische inzetten van bloedzuigers heeft op de lange duur niet een beoogde effect en is ook respectloos naar deze bijzonder diertjes die een apotheek aan stofjes in hun speeksel hebben zitten om paard en mens te kunnen helpen.

Anatomische kennis is dus nodig om de bloedzuigers op een verantwoorde wijze in te zetten.

Binnen deze jaaropleiding komt het volgende aan bod

**Morfologie van de bloedzuigers

**Inzetbaarheid en contra indicaties van de bloedzuigers

**Verzorging en aankopen van de bloedzuigers. (Wij werken uitsluitend met de bloedzuigers van Biebertal en hebben nauw contact met de dierenarts die daaraan verbonden is)

**Anatomie, fysiologie, artrologie en myologie

**Neurologie en immunologie

**Welzijn

**Manuele basisbehandelingen van craniosacraal, shiatsu, lymfemassage en het aanleggen van lymfatisch verband.

**Bioresonantie en fysische vaattherapie.

**Inzetten van ondersteunende suppletie.

De opleiding bestaat uit 18 dagen van 9.30-17.00 (houd rekening met een uitloop van een half uur tot een uur op sommige dagen) en 3 online avondlessen van 19.30-21.00 uur.

Tijdens de opleiding maak je 12 opdrachten en loop je kleine deelstages bij een hoefbekapper, zadelpasser en tandarts. Iedere maand krijg je een toets. Tijdens de 10e module dient men een schriftelijk en theoretisch examen af te leggen.